Държавната петролна компания та Саудитска Арабия - Saudi Arabian Oil

...
Държавната петролна компания та Саудитска Арабия - Saudi Arabian Oil
Коментари Харесай

Saudi Arabian Oil Co. опроверга отмяната на IPO, а Credit Suisse замразяването на 5 млрд. долара


Държавната петролна компания та Саудитска Арабия - Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) опровергава известието за анулация IPO. Това излиза наяве от известие на осведомителната организация SPA, от четвъртък. Както разясняват и други интернационалните организации става въпрос единствено за отсрочване, а не за цялостна анулация на общественото предложение на акции.

Ден по-рано организация Ройтерс заяви, че Saudi Aramco е отсрочило IPO за неопределен срок. Друг източник пък е съобщил за организацията, че публично IPO не е било анулирано, само че вероятността за анулация е по-голяма от вероятността за пускане.

„ Правителството към момента се придържа към общественото предложение на акции на Saudi Aramco, само че си остава време за преценка за вероятните най-хубави условия “, декларира министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих. През месец март министърът заяви, че общественото предложение на акции на компанията може да бъде отсрочено за 2019 година Предполага се, че в границите на IPO компанията ще пусне до 5 % от акциите. Припомняме, че и през юли друга организация – Bloomberg заяви за опцията за отвод от IPO за сметка на стартирането на облигации за привличане на средства от компанията за покупка на дял в четвъртата по величина нефтохимическа компания SABIC – капитализация от 385,2 милиарда $ (над 100 милиарда долара).

Credit Suisse от своя страна опроверга известието на организация Ройтерс за замразяването на съветски активи за към 5 милиарда $, разясняват от своя страна съветски медии. Според известието на банката става въпрос за „ преквалифициране “ на части от активи.

„ След неотдавнашните наказания, а също по този начин по отношение на регулаторните ограничавания от страна на Съединени американски щати Credit Suisse преквалифицира избрани активи, попадащи под дадени ограничавания - от активите под ръководство на активи за доверително предпазване. Тази подредба не значи заледяване на активи “, излиза наяве от формалното известие на Credit Suisse, представено от Вести. На процедура това значи, че банката няма да ръководи тези активи, само че ще продължи съхранението им. Освен това от банката обръщат внимание на това какъв брой прелъстителен за тях е съветският пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР