Държавната на министър-председателя Кирил Петков е била увеличена двойно преди

...
Държавната на министър-председателя Кирил Петков е била увеличена двойно преди
Коментари Харесай

ЗАРАДИ КОНФЛИКТА С РУСИЯ: Кирил Петков с двойна охрана по препоръка на ДАНС - 30 души денонощно са ангажирани със сигурността на премиера

Държавната на министър-председателя Кирил Петков е била увеличена двойно преди дни с решение на началника на Емил Тонев поради рекомендация от и партньорските служби, и е обвързвана с ескалацията на спора сред Русия и НАТО поради скупчването на войски на границата с Украйна.

Макар в служебите да няма постъпили данни за действителна опасност на Петков, е било взето решение неотложно да затегне ограниченията за сигурността по отношение на премиера и фамилията му. Така към Петков към този момент са зачислени няколко екипа на охранители от НСА, като част от държавните гардове са цивилни и дежурят непрекъснато пред дома на премиера в центъра на София, осведоми столичен седмичник.
свързани новини18505на 29.01.2022
След встъпването си в служба на министър-председател, Кирил Петков отхвърли да се реалокира със брачната половинка и дъщерите си в държавната резиденция " Бояна " с претекст, че желае да е покрай елементарните жители. Решението му обаче затрудни работото на НСО, защото държавните гардове им се постанова да обезпечават голям периметър в идеалния център на София, с цел да осуетят вероятно нахлуване над премиера.

За да бъдат гардовете непрекъснато към Петков, от държавната послужвам са наели два жилището в кооперация на ул. " Цар Иван Шишман " наоколо до жилището на премира. Освен това от са отпуснаили 4 цивилни автомобила за своите чиновници, отговарящи за сигурността на харвардския ученик.

Всяка заран, когато Петков потегля пешком от вкъщи си към Министерския съвет, той е следван от трима телохранители и от два автомобила - БМВ трета серия и Ауди А3. Държавният Мерцедес и джипът Тойота Ленд Круизър към този момент не паркират пред дома му, с цел да не основават блъсканица, а го чакат пред постройката на Министерския съвет.

Дори когато Петков не е в дома си, друга два цивилни автомобила охраняват периметъра. Бодигард на дежури и пред сладкарницата на брачната половинка Линда, разкрива рапознат с драконовските ограничения за сигурност, прилагани към премиера и жена му.

Не единствено фрагменти на НСО, само че и екипи на жандармерията подсигуряват сигурността и спокойствието на премиерското семейство. .

Засега без постоянан на единствено дъщерите на премиера. Към днешна дата общият брой охранители, ангажирани с опазването на Просто Киро, навхдърля 30, като непрекъснато ангажираните с защитата му всеки ден са към 15 индивида. Според сметките на някогашни чиновници на защитата на министър-председателя коства на страната към 100 000 месечно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР