Държавната дума прие на трето, последно четене законопроект, който въвежда

...
Държавната дума прие на трето, последно четене законопроект, който въвежда
Коментари Харесай

Русия въведе наказателна отговорност за фалшиви новини за действията на армията

Държавната дума одобри на трето, последно четене законопроект, който вкарва наказателни наказания и огромни санкции за имитации, които дискредитират съветската войска и приканва за наказания против Русия.

„ Законопроектът ще бъде неотложно изпратен в Съвета на федерацията, съвещанието ще се организира през днешния ден в 14:00 часа в Съвета на федерацията. След утвърждение законопроектът ще бъде възложен на президента за автограф “, сподели Вячеслав Володин, представител на Долната камара.

Според него има опция още на следващия ден нормите на закона за директното деяние " да принудят тези, които са лъгали и са правили изказвания, дискредитиращи нашите Въоръжени сили, да понесат доста тежко наказване ".

В документа се отбелязва, че срокът на отнемане от независимост за такова закононарушение може да бъде до 15 години, той ще се ползва, в случай че имитации водят до съществени последствия.

Разпространението на съзнателно погрешна информация за потреблението на съветските въоръжени сили ще се санкционира с:

- санкция в размер от 700 000 до 1,5 милиона рубли или в размер на заплатата или различен приход на наказаното лице за интервал до 18 месеца;

- изправителен труд до една година;

- насилствен труд до три години;

- Лишаване от независимост за същия период.

Ако закононарушението е осъществено от лице, употребяващо служебното си състояние, от група лица, от група лица по предварителна спогодба или от проведена група, с изкуствено основаване на доказателства за обвиняване, от користни подбуди, стимулирани от политически, идеологическа, расова, национална или религиозна ненавист, или омраза, или по претекстове ненавист, или неприязън към която и да е обществена група, то наказването може да бъде както следва:

- санкция в размер от три до пет милиона рубли или в размер на заплатата или различен приход на наказаното лице за интервал от три до пет години;

- насилствен труд до пет години с отнемане от право да заема избрани длъжности или да прави избрани действия за период до пет години;

- Лишаване от независимост за период от пет до 10 години с отнемане от право да заема избрани длъжности или да прави избрана активност за период до пет години.

Законопроектът планува и наказване за апели за наказания против Русия:

- санкция до 500 хиляди рубли или в размер на заплатите или други приходи на наказаното лице за интервал до три години;

— отнемане от свободата до три години;

— насилствен труд до три години;

— арест за период до шест месеца;

— отнемане от независимост за период до три години, със или без санкция в размер до двеста хиляди рубли, или в размер на работната заплата или различен приход на наказания за избран интервал до една година.

Максималното наказване за апели за дискредитиране на съветската войска ще бъде пет години затвор.

По-рано представителят на външното министерство Мария Захарова съобщи, че в този момент има „ грамаден поток от имитации “ за дейностите на съветските военни в Украйна. Според ведомството в това вземат участие непознати разследващи служби, а НАТО ги координира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР