Държавната агенция за закрила на детето заедно с Министерството на

...
Държавната агенция за закрила на детето заедно с Министерството на
Коментари Харесай

Върнаха в страната 7-месечно българче, изоставено в Косово още при раждането си

Държавната организация за протекция на детето дружно с Министерството на външните работи и Агенцията за обществено подкрепяне, върнаха 7-месечно българче в страната. Бебето било изоставено в Косово от майката още при раждането. От тогава до прибирането му е било отглеждано в косовско приемно семейство.

Детето е превозено в страната от обществени служащи и с поддръжката на интернационалната организация А “21 “. У нас то ще бъде настанено в приемно семейство и включено в процедура по осиновяване.

„ За мен като ръководител на Държавната организация за протекция на детето и най-много като майка, е немислимо българско дете, без значение къде се намира то, да бъде изоставено и да не получи нужната поддръжка. При всеки сигнал за дете в чужбина, изпаднало в риск, ние реагираме неотложно и в съгласуваност с останалите способени институции подхващаме незабавни ограничения то да бъде предпазено и допустимо най-бързо върнато в България. Всички ние би трябвало да сме непримирими и да реагираме против това децата да стават жертва на трафик “, сподели Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.
Само за първото шестмесечие на 2022 година специалисти от ДАЗД работят по 34 случаи с интернационален темперамент, обхващащи 47 деца, като 5 от тях касаят деца жертви на трафик и връщането на шест деца в България. Държавната организация за протекция на детето е подхванала всички нужни ограничения за това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР