Държавната агенция за закрила на детето от 13 години управлява

...
Държавната агенция за закрила на детето от 13 години управлява
Коментари Харесай

Община Плевен се присъединява към популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111

Държавната организация за протекция на детето от 13 години ръководи Националната телефонна линия за деца 116 111, която е с съгласуван европейски телефонен номер.

 Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата.

С цел разпространение и реализиране на оптималната гласност и досегаемост на Националната телефонна линия за деца 116 111 Община Плевен постави на началната страница на своя сайт   прибавен банер, който води към формалната страницата на телефонната линия на следния ел. адрес:  

Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата опция за подаване на сигнал за дете в риск, така като  има построена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето “ в цялата страна, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, РУО към МОН и други

Всяко дете, което търси поддръжка и желае да бъде изслушано, може да се свърже непрекъснато с Националната телефонна линия за деца 116 111.  Всеки човек, който е угрижен за дете или е очевидец, че то е в риск, може да се свърже с телефон 116 111.

Консултантите, които дават отговор на позвъняванията, са психолози и педагози. Те са експерти с богат опит в работата с деца и фамилии. Готови са да изслушат и да поддържат обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.

От месец юни 2021 година Националната телефонна линия за деца 116 111 е част от Глобалната мрежа за помощ на деца Child Helpline International, която обгръща 167 телефонни линии за деца в 140 страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР