Държавната агенция за закрила на детето организира и координира връщането

...
Държавната агенция за закрила на детето организира и координира връщането
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето върна две белгийски деца в страната им

Държавната организация за протекция на детето провежда и координира връщането на две белгийски деца в страната им. Това стана допустимо с помощта и съдействието на Министерството на вътрешните работи и посолството на Кралство Белгия в България. Двете малолетни девойки са оповестени от белгийските управляващи за търсене. При инспекция на гранично контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ органите на Министерство на вътрешните работи откриват самоличността на търсените деца. Те са пътували с татко си, за който белгийските управляващи са издали заповед за задържане за закононарушения против личността.
Прочетете още
При приемането на сигнала Държавната организация за протекция на детето навреме провежда настаняване на децата в спешен център и обществени служащи, които да работят с тях. Едно от най-важните неща е да спечелим доверието на децата и да се постараем да бъдат настанени дружно в сигурна среда, тъй че да се отърсят от първичния потрес на обстановката и да стартираме дейности, както за прибирането в страната им, по този начин и за съхранението на прочувственото им положение, описаха специалистите от дирекция " Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност “ в ДАЗД, които координираха работата по случая. След сливане на напъните на двете страни децата към този момент са в страната си, съпроводени от белгийски обществени служащи.

„ В един подобен случай е доста значимо бързата и професионална работа с децата, тъй като те са в непозната страна, не приказват езика и са мощно изплашени – нещо, което никое дете не би трябвало да усеща. Благодарение на положителната съгласуваност сред институциите в двете страни, както и цивилен организации, децата още веднъж са в родината си и в предпазена среда “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

За второто тримесечие на 2022 година специалистите на ДАЗД работят по 43 случаи на 48 деца български и непознати жители с интернационален детайл.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР