Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва изпълнението на

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва изпълнението на
Коментари Харесай

Започва работата по информационна система за деца в риск

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира осъществяването на плана " Ефективни политики за всички деца "  с код на процедурата BG05SFPR002-2.004 " Надграждане на потенциала на системите за протекция на детето " по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027 година

Една от главните цели на плана е повишение качеството на живот на децата в България посредством възстановяване на координацията и политиките. В него е заложено и развиване на междуинституционалното съдействие и профилирано образование на органите, участващи в системата за протекция на детето, оповестиха от ДАЗД.

В рамките на плана се планува основаване и внедряване на Национална осведомителна система, както и разработване и поддържане на мобилно приложение  " Cyberkidz Patrol ", посредством което ще може да се подават сигнали за дете в риск. Предвижда се да се работи и за поощряване на присъединяване на децата в процесите на взимане на решенията, които се отнасят за тях.

Проектът планува също създаване на потенциал на чиновниците, за ефикасното използване на правата на детето, както и осъществяване на цялостни проучвания, изследвания, оценки и разбори на настоящите политики и възстановяване на координацията сред органите за протекция на детето на всички равнища. Изпълнението му е планувано за интервал от 48 месеца. Проектът ще се извършва в съдействие с институции и с представители на гражданското общество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР