Държавната агенция за национална сигурност проверява българска банка заради парични

...
Държавната агенция за национална сигурност проверява българска банка заради парични
Коментари Харесай

ДАНС проверява българска банка заради парични преводи от Венецуела

Държавната организация за национална сигурност ревизира българска банка поради парични преводи, получавани от Венецуела. Сигналът за преводите е получен в България от американските служби.

Заради преводите министър председателят Бойко Борисов се срещна с американския дипломат у нас Ерик Рубин и ръководителите на специфичните работа и прокуратурата.

Българското финансово разузнаване е открило лицето-получател на парите, както и банковите сметки. След като бъде обяснен целият канал за превод на средства, ще бъде формирано наказателно произвеждане за пране на пари, изясни основният прокурор.
Сотир Цацаров, основен прокурор: След детайлизиране на тази информация е открита банката, открито е лицето, което е употребявано като титуляр на тези сметки, както и самите сметки. Установени са преводи, които фактически са били осъществявани от държавната Петролна компания на Венецуела по тези сметки, след което са били осъществявани други преводи, вследствие на което част от средствата са били изнесени от тези банки и са били трансферирани по банкови сметки по други страни. Основанията са разнообразни и в множеството случаи по наше съмнение и с оглед работата, която правим сега, не са действителни. Такива учредения са свързани с поддръжка и финансиране на венецуелска спортна федерация, за закупуване на храни за Венецуела и така нататък, които общо взето нямат общо с действителността. Димитър Димитров, ръководител на ДАНС: Лицето, което е открито като титуляр на сметката, живее в разнообразни страни, тъй че все още не е на територията на България. ДАНС прави инспекции в банката, която е разпозната с оглед определяне на цялостната фактология към преводите, свързани със сметките, които бяха упоменати.

Н. Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България: Нашето държавно управление дружно с другите страни от Европейски Съюз работи в доста тясно съдействие, с цел да подсигурява, че благосъстоянието на народа на Венецуела няма да бъде откраднато и че то разполага с нужната поддръжка, с цел да има обезпечено спокойно и демократично бъдеще.  Цацаров: Български банкови сметки са употребявани за парични преводи от Венецуела Цацаров: Български банкови сметки са употребявани за парични преводи от Венецуела
Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския дипломат Ерик Рубин в Министерския съвет след държавното съвещание. Темата, която са разискали е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР