Държавна опера - Стара Загора кани на Деня на влюбените

...
Държавна опера - Стара Загора кани на Деня на влюбените
Коментари Харесай

Старозагорската опера кани на Турандот в Деня на влюбените

Държавна опера - Стара Загора кани на Деня на влюбените на "Турандот " - една безконечна сага за любовта, основана от Джакомо Пучини, разгласи на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция шефът на операта Огнян Драганов, който е и режисьор на спектакъла.

"В последните години не изневеряваме на своя жанр и един път месечно сътворяваме спектакли с огромни артисти. Така на 14 февруари феновете ще имат удоволствието да видят извънреден солистичен състав в "Турандот " - Амади Лага, Цветелина Василева, Нарчиза Брумър, Юлиан Константинов ", посочи Огнян Драганов. Французинът Амади Лага и звездата на румънската опера Нарчиза Брумър са за първи път в България. Амади Лага /в ролята на принц Калаф/ е пял три пъти с Цветелина Василева в "Турандот " - в Шанхай, в Пучиниевия фестивала в Торе дел Лаго и в Савонлина, Финландия.

Цветелина Василева споделя за ролята си на принцеса Турандот, че я е доближила до своя глас и характер. "Все отново Турандот е жена, има дълбочина, не е безусловно и единствено остра и нападателна " - споделя Цветелина Василева.
В ролята на Тимур в постановката феновете ще видят своя любим Юлиан Константинов.

В този състав приказната "Турандот " на Държавна опера-Стара Загора ще бъде показана на сцената на Народния спектакъл "Иван Вазов "-София на 30 май тази година.
На 14 февруари, директно преди самия театър на операта "Турандот ", от 18.00 часа във фоайето на Старозагорската опера ще има камерен концерт на солиста на операта Едуин Кей, на рояла ще му приглася Деница Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР