Държавите по външните граници на Европейския съюз като България и

...
Държавите по външните граници на Европейския съюз като България и
Коментари Харесай

Президентите на България и Италия: Държавите по външните граници на ЕС се нуждаят от активна подкрепа за миграцията

Държавите по външните граници на Европейския съюз като България и Италия се нуждаят от взаимност и дейна поддръжка от страна на своите сътрудници във връзка с миграцията. Тази позиция споделиха на среща в Рига президентите Румен Радев и Серджо Матарела. Двамата бяха единомислещи, че без общ европейски метод този проблем ще продължи да разделя страните от Европейски Съюз.

България и Италия имат чудесно съдействие и ще продължат да уголемяват партньорството си в областта на защитата и сигурността, беше позицията на двамата президенти. Откроен беше и приносът на Италия за модернизацията на българските въоръжени сили.

 b70w0438 Серджо Матарела одобри поканата на Румен Радев да посети страната ни за откриването на културно-информационен център на Италия в България, стана ясно на срещата. Активното съдействието в региона на образованието, науката и културата основава опция за доста по-активен продан на студенти и е образец за увеличаващия се съвместен интерес към културите на двете страни.

„ Много млади българи избират да получат висшето си обучение и да работят в Италия, като след това тяхната експертиза се влага в развиването на връзките сред бизнеса и предизвиква културния продан. Те са същинският капацитет за последващото развиване на връзките сред България и Италия “, акцентира Румен Радев.

Подчертано беше и смисъла на дейния двустранен стопански продан, който се равнява на 4 милиарда евро и също дава своя принос за построяването на околните и другарски връзки сред България и Италия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР