Държавите от Европейския съюз официално се договориха да пуснат COVID

...
Държавите от Европейския съюз официално се договориха да пуснат COVID
Коментари Харесай

В ЕС се договориха са COVID сертификати


Държавите от Европейския съюз публично се договориха да пуснат Коронавирус пропуски за пътешестване като стъпка към обновяване на туризма това лятоПодробностите ще се договарят с Европейския парламент през май, заяви Ройтерс, цитирайки свои източници.

Сертификатите ще разрешат на имунизираните, прекаралите OVID-19 илихора с негативен тест да пътуват по-лесно в Европейски Съюз.

27-те " подчертаха своя ангажимент да приготвят рамката до лятото на 2021 година ", се споделя в документ, утвърден от национални пратеници. Европейският парламент, който също би трябвало да се съгласи с предлагането с цел да влезе в действие, би трябвало да разиска позиция по-късно този месец с дефинитивни договаряния сред депутати, националните пратеници и изпълнителната власт на блока.

Страните от Европейски Съюз работят редом, с цел да подсигуряват, че " са налице нужните софтуерни решения ", гласи решението на ЕС-27, тъй че новите цифрови или хартиени документи да могат да бъдат употребявани, откакто бъдат утвърдени. Споразумението сред държавите-членки включва разпореждания против дискриминирането по отношение на тези, които не могат или не желаят да се имунизират и разрешава редица проби за доказване на възобновяване.

Докато държавите-членки биха били задължени да признаят утвърдените от Европейски Съюз ваксини, съответни страни също биха могли да издадат документи, които обгръщат имунизациите Sputnik на Русия или Sinovac на Китай, които са позволени единствено на тяхна територия. Други страни от Европейски Съюз ще решат дали да одобряват документ, отнасящ се до ваксина, която не е утвърдена от регулаторните органи на Европейски Съюз.

Европейският съвет се съгласи за договаряния с Европейския парламент за въвеждането на дигитален зелен документ, който да улесни пътуванията. Европейският съвет внесе няколко промени в предлагането, в това число позоваване, че удостоверението " не е причина за практикуване на права за свободно придвижване и не е документ за пътешестване ".

Екологичен потенциал ще разиска позицията си сред 26 април и 29 април, след което ще стартират междуинституционални договаряния. Европейски Съюз означи, че се надява да има цялостна рамка по въпроса до лятото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР