Държавите от ЕС, в които не са въведени ограничения за

...
Държавите от ЕС, в които не са въведени ограничения за
Коментари Харесай

Само 4 страни в ЕС нямат ограничения за пътуващи българи

Държавите от Европейски Съюз, в които не са въведени ограничавания за влизащи български жители, са четири – Полша, Португалия, Швеция и Люксембург. Такава е информацията на българското външно министерство.

За пътуващите до Франция важи наложително условие за попълване на декларация за липса на признаци.

Белгия, Словакия, Хърватия, Чехия, Малта и Испания изискват да представим PCR тест с отрицателен резултат, в случай че желаеме да ги посетим.

На наложителна карантина ще бъдем сложени, в случай че пътуваме до Латвия и Германия (10 дни), Румъния, Естония и Ирландия (14 дни). В Австрия също има условие за самоизолация от 10 дни, само че след петия ден жителят би могъл да се освободи от нея с отрицателен PCR тест. В Нидерландия карантината е целесъобразна и е 10 дни.

Държавите, въвели по-строги ограничения при влизане на територията им, са Гърция и Италия, които изискват, както отрицателен PCR тест, по този начин и постановат самоизолация на идващите в страната.

В Унгария, Финландия, Дания и Кипър съществуват и спомагателни условия, без които пътуващите няма да бъдат допуснати в страната, като съществуването на непрекъснат адрес или пътешестване за лекуване или образование.

ИЗВЪН Европейски Съюз

В Турция няма ограничавания за прекосяване на български граждани през границата, само че ограниченията, въведени в страната, са доста строги, даже и за туристи, като вечерен час, носене на маски и затворени магазини.

Любителите на по-екзотичните дестинации, като остров Мавриций, би трябвало да си създадат PCR тест, а при идването си ще бъдат сложени под наложителна карантина. На Коморските острови и в Обединените арабски емирства няма карантина, само че въпреки всичко се изисква отрицателен резултат от PCR, както и попълнена здравна декларация.

Министерство на външните работи предупреждава отново да не се подхващат пътувания, в случай че не ги постановат неотложни аргументи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР