Държавите, които получават уран от Русия за своите атомни електроцентрали,

...
Държавите, които получават уран от Русия за своите атомни електроцентрали,
Коментари Харесай

Германски министър призова за санкции за страни, купуващи уран от Русия

Държавите, които получават уран от Русия за своите атомни електроцентрали, би трябвало да бъдат изправени пред наказания, сподели немският министър на стопанската система Роберт Хабек на връщане от двудневно посещаване в Киев, съобщи ДПА.

Той уточни, че по време на диалозите му за глобите в Украйна главен въпрос е била " доставката на уран за нуклеарни горивни пръти за Европа от Русия ".

Хабек беше запитан от украински публични лица за какво пазаруването на съветски уран към момента не е неразрешено от Запада, макар множеството стопански наказания против Москва поради нейното навлизане в Украйна.

" И мисля, че няма добър отговор на това ", сподели той пред кореспонденти.

В един миг обаче това би трябвало да се случи, " даже в случай че значи конфигурация за страните, които към момента оборудват атомни електроцентрали с съветски уран. Но това ми се коства рационално ".

Хабек настоя и за по-последователно използване на съществуващите наказания.

" Имаме ясни данни, че съществуващите наказания се заобикалят, заобикалят се посредством трети страни ", сподели той.

" Това по никакъв метод не е задоволително, на всички би трябвало да е ясно, че това не е игра на гоненица или дребно нарушаване, а става въпрос за глобите, които би трябвало да оказват помощ в последна сметка да постави завършек на войната и който и да ги заобикаля, подкопава тъкмо тези старания ", добави той.

 Европейски Съюз поема към отвод от съветското нуклеарно гориво Европейски Съюз поема към отвод от съветското нуклеарно гориво

Хабек се върна към предложенията, които направи през февруари. Например би трябвало да има така наречен надзор на крайната приложимост на артикули, които могат да бъдат употребявани във войната. Компаниите ще би трябвало да " потвърдят къде остават стоките, с цел да не се появят ненадейно в Донбас (в Източна Украйна) по секрети канали, на страната на руснаците ".

Компаниите в страни отвън Европейски Съюз, които са трансферирали нелегално артикули в Русия, би трябвало да бъдат изправени пред наказания, акцентира Хабек. И всеки, който знае за нарушавания на глобите, също би трябвало да алармира, " другояче би било закононарушение ".

В спомагателен пакет от наказания на Европейски Съюз би трябвало да бъдат признати " тези и допустимо най-вече други ограничения ", изиска той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР