Държавите, които искат да подобрят състоянието на националните си стопанства

...
Държавите, които искат да подобрят състоянието на националните си стопанства
Коментари Харесай

Редукцията на ДДС е подтикнала германците да похарчат допълнително 34 млрд. евро

Държавите, които желаят да подобрят положението на националните си стопанства в изискванията на рекордно ниски лихви, могат да се поучат от Германия. Изненадващият ход на държавното управление да намали налог добавена стойност през втората половина на предходната година, е вкарал в допълнение към 34 милиарда евро за харчене в бюджетите на локалните семейства. Докато изгубените бюджетни доходи са се оказали едвам 7 милиарда евро, демонстрира работен отчет на Националното бюро за стопански проучвания на страната, оповестен на 2 ноември. 

Шестмесечната мярка, задействана паралелно с негативните лихвени проценти, които тормозят германците от години, ги е насърчила да засилват разноските си, най-много за артикули за дълготрайна приложимост като коли, обзавеждане и бяла техника, показват създателите на проучването, извършено под управлението на професора по макроикономика Рюдигер Бахман. Този метод контрастира с политиките за икономическа поддръжка против пандемията по света: да вземем за пример, Вашингтон изпрати чекове на жителите, с чиято помощ те да преодолеят провалите от вируса.

Изследователският екип акцентира, че " непредвиденото, краткотрайно намаляване на Данък добавена стойност в Германия през второто полугодие на 2020-а и сработило като неконвенционална мярка на фискалната политика ", което е " повишило потребителските разноски на германците, най-много за дълготрайни артикули ". 

Проучването се е постарало да изолира въздействието на данъчната редукция от останалите ограничения на Берлин в поддръжка жителите като е подчертало върху информираността на потребителите за краткотрайния й темперамент. Оказало се е, че хората, които са знаели, че мярката ще бъде изтеглена, са били по-мотивирани да купуват по-скъпи и едри предмети. 

Да напомним, че немските законодатели от двете камари на Народното събрание гласоподаваха на 29 юни 2020-а ограничения, които да подтикват възобновяване на най-голямото европейско стопанство от пандемията от COVID-19. Сред тях беше намаляване на Данък добавена стойност от 19% на 16%, което да е в действие от 1 юли до 31 декември предходната година, както и превеждане на безплатни 300 евро на всяко дете на фамилиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР