Държавен фонд Земеделие“ утвърди ресурс в размер на 7,4 млн.

...
Държавен фонд Земеделие“ утвърди ресурс в размер на 7,4 млн.
Коментари Харесай

Увеличава се ставката за зимните пръскания

Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди запас в размер на 7,4 млн. лв. за 2022 година за  зимните пръскания на трайните насаждения.

Размерът на ставката за 2022 година е повишен от 270 лева./ха с Данък добавена стойност на 324 лева./ха с Данък добавена стойност за пролетния стадий. За есенния стадий ставката е увеличена от 100 лева./ха с Данък добавена стойност на 120 лева./ха с Данък добавена стойност.

Държавната помощ “Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ” се дава на два стадия, като първият е напролет. Помощта се дава на два стадия. Първият е напролет. Той обгръща интервала от прекосяване на студовете до набъбване на плодните пъпки.

Средствата, които се дават са за закупени и приложени артикули за надзор на вредителите. При втория стадий следва да покрият част от разноските на овощарите и градинарите, направени за растително-защитни артикули, които се употребяват през есента. Това включва интервала на всеобщ листопад и изгниване на листата.

Целта на помощта е ограничение на загубите от разпространението на вредителите по трайните насаждения (семкови и костилкови овощни типове, ягоди, малини и маслодайна роза).

Земеделските производители чакат инструкции от ДФЗ и способените звена от Министерство на земеделието и храните за кандидатстване по помощта.

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР