Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри 128 проектни

...
Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри 128 проектни
Коментари Харесай

128 малки фермери си делят над 3,7 млн. лв.

Държавен фонд „ Земеделие “ - Разплащателна организация (ДФЗ-РА) утвърди 128 планови оферти по подмярка 6.3 „ Стартова помощ за развиването на дребни стопанства “ от мярка 6 " Развитие на стопанства и предприятия " от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година

Одобрената безплатна финансова помощ по плановете е в размер на 3 755 136 лева Предстои изпращане на писма за утвърждение до претендентите и подписването на административни контракти с тях. От фонда припомнят, че при приема бяха подадени за разглеждане общо 197 плана, от тях 55 не минаха на идващ стадий, а други бяха оттеглени.

Финансовата помощ за един претендент по подмярка 6.3 е безплатна и е до левовата равноценност на 15 000 евро, разпределени на два транша. Първото заплащане е в размер на левовата равноценност на 10 000 евро и се прави след подписване на контракта сред бенефициера и ДФЗ-РА. Второто заплащане, в размер на левовата равноценност на 5000 евро, се превежда след инспекция на фонда и откакто се откри правилното осъществяване на бизнес проекта.

Последният банкет по подмярка 6.3 беше ориентиран към развиването и укрепването на дребни аграрни стопанства в бранш „ Животновъдство “. Стопаните трябваше да са отглеждали животни, унищожени в резултат на заболяване от африканска чума по свинете, чума по дребните преживни животни и инфлуенца (грип) по птиците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР