Държавен фонд „Земеделие“ одобри всички подадени заявления за кредити от

...
Държавен фонд „Земеделие“ одобри всички подадени заявления за кредити от
Коментари Харесай

Отпускат кредити на пчеларите

Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди всички подадени заявки за заеми от претендентите с утвърдени планове по Националната стратегия по пчеларство (НПП). Финансиране получават 125 бенефициенти, които ще осъществят плановете си посредством заем.

Отпуснатите средства са в размер на 523 000 лв..

Възможността за кредитиране разрешава на пчеларите да получат авансово финансов запас за осъществяване на утвърдените им планове по ограничения А, Б, В и Д от Програмата – за закупуване на нови кошери, отводки, пчелни майки, ветеринарно-медицински препарати, както и за закупуване на пчеларско съоръжение и прикачен инвентар за преносимо пчеларство.

Десислава Танева: Очакват се доста сложни месеци, митингите няма да ни оказват помощ

Схемата способства за доста нарастване в усвояването на средствата по Национална стратегия по пчеларство (НПП) за интервала 2020-2022 година Максималният размер на отпусканите средства е до 95% от размера на полагащата се безплатна финансова помощ. За първи път през актуалната година отпадна еднократната такса за обработка и ръководство, която беше 0,5 % от размера на заема. Погасяването на заема се реализира посредством прихващане на полагащата се дотация по Програмата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР