Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) започва от 15 октомври прием на

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) започва от 15 октомври прием на
Коментари Харесай

Започва прием на заявления за борба с вредителите в...

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) стартира от 15 октомври банкет на заявки по схемата „ Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ”, оповестиха от пресофиса на фонда.

ДФЗ преведе 2,3 млн. лева обезщетения за битка с вредители

Приемът ще продължи единствено две седмици - до 31 октомври. Ще се одобряват заявки за закупуване на артикули за растителна отбрана и артикули за ускорение на процесите на изгниване на листата на овощните типове, ягоди и малини, които се ползват през есента в интервала на всеобщ листопад. Срокът за отчитане на дейностите е до 16 ноември, а до 7 декември ще бъдат изплатени средствата, твърдят от фонда.

Целта на помощта е ограничение на загубите от разпространението на зимуващи вредителите по трайните насаждения, като семкови и костилкови овощни типове и ягоди и малини.

Финансовият запас по схемата за актуалната година е в размер на 4,7 млн. лева Част от средствата бяха разплатени напролет за подкрепяне закупуването на артикули за растителна отбрана на трайни овощни насаждения, ягоди и малини през зимния сезон, които се ползват в интервала след прекосяване на студовете до набъбване на пъпките. Тогава 2847 производители получиха над 3.9 млн. лева

Фермер.БГ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР