Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) извърши предварителното класиране

...
Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) извърши предварителното класиране
Коментари Харесай

Приключи предварителното класиране на проекти за улици и пътища по общинската подмярка от ПРСР 2014-2020

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ-РА) извърши предварителното класиране на планови оферти по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от ПРСР 2014 – 2020 година по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-7.017 – Улици „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и уреди и принадлежностите към тях “ и процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-7.019 – Пътища „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях “.

По процедура „ Улици “ е осъществено авансово класиране на 108 планови оферти. От подадените 112 плана, 4 се дублират и същите се смятат за оттеглени. След привършване на приема в „ ИСУН 2020 “ на 23.12.2022 година, плановете по процедурата са оценени от оценителната комисия за осъществяване на предварителна оценка. Предварителното класиране е оповестено на интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие ”. Определеният бюджет по процедурата е в размер на 68 453 000 лв..

По процедура „ Пътища “ е осъществено авансово класиране на 51 планови оферти. След привършване на приема в „ ИСУН 2020 “ плановете по процедурата са оценени от оценителната комисия за осъществяване на предварителна оценка. Предварителното класиране е оповестено на интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие ”. Определеният бюджет по процедурата е в размер на 97 790 000 лв..

Всеки претендент по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-7.017 – Улици „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и уреди и принадлежностите към тях “ и процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-7.019 – Пътища „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях “ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ може да ревизира декларираните и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за асортимент.

При осъществяване на предварителната оценка по двете процедури Държавна фирма „ Земеделие ” – РА се е придържала прецизно към одобрените условия за кандидатстване и уточнения към тях на Министерство на земеделието в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година

Кандидатите, чиито планови оферти са получили по-малък брой точки от декларираните по горепосочените процедури „ Улици “ и „ Пътища “, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР по реда на член 9в от Закона за подкрепяне на земеделските производители в 14–дневен период от публикуването на описите с авансово класираните планове.

19 януари 2023 г.                                                          ДФ „ Земеделие “ – РА  

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР