Държавата затяга драстично контрола срещу пушенето на наргиле в заведенията

...
Държавата затяга драстично контрола срещу пушенето на наргиле в заведенията
Коментари Харесай

Държавата иска да забрани пушенето на наргиле до 18 г.

Държавата стяга фрапантно контрола против пушенето на наргиле в заведенията и на публични места, като задачата е то да се забрани за лица под 18 година

В момента използването на наргиле не е законово регламентирана, а пушенето е шлагер измежду младежите.

Експертите са безапелационни, че наргилето би трябвало да се забрани със закон, защото в доста връзки е по-вредно и от цигарите. За задачата би трябвало да се преправят три разнообразни закона – за акцизите, за тютюна и за здравето.

На среща в Министерството на здравеопазването през днешния ден обособените институции си дадоха период от 1 месец, в който да се внесат мненията, да се изготвят поправките и по-късно да се внесат в Народното събрание.

За правенето на измененията ще се черпи опит от други европейски страни, в които използването на наргиле е неразрешена, като Полша и Хърватия, да вземем за пример.

Анкета Смятате ли, че наргилето е по-опасно от цигарите? Да, ароматизираният пушек единствено отклонява вниманието от вредите му Опасно е, само че също колкото цигарите Не е рисково, димът се прочиства от водата в наргилето Друго (посочете в коментар) Нямам мнение Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР