Държавата засега няма да преразглежда програмите, по които компенсира бизнеса

...
Държавата засега няма да преразглежда програмите, по които компенсира бизнеса
Коментари Харесай

Няма да се преразглеждат програмите за компенсиране на бизнеса заради цените на тока

Държавата към този момент няма да преразглежда стратегиите, по които компенсира бизнеса поради високите борсови цени на тока. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов:

На българския пазар има задоволително количество горива. Това съобщи министър Николов. Той посочи, че " Лукойл " и сега разполага с различни снабдители на нефт и няма индикации за понижено подаване на природен газ към България.

" Когато, в границите на един ден, има смяна на цената, която е функционалност от страхове и функционалност от това, което се случва на пазара в Европа, особено по отношение на природен газ и на база цена, която е годна в границите на часове или ден да се извеждат правила за бъдещи обезщетения, не е най-разумното нещо и ще следим цялата система през резултатите на националния бюджет и при благоприятни условия, естествено, че ще бъдат разисквани всички благоприятни условия за подкрепяне на бизнеса ".

Действащите стратегии за обезщетения на небитовите консуматори ще продължат до края на месец март. КЕВР създава нов пазарен сегмент за енергийната борса, който ще разреши на бизнеса да купува електрическа енергия на постоянни ниски цени за интервал сред 12 и 18 месеца, добави вицепремиерът Асен Василев.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР