Държавата води кампания срещу търговските вериги. Тази позиция изрази пред

...
Държавата води кампания срещу търговските вериги. Тази позиция изрази пред
Коментари Харесай

Търговските вериги: Държавата води кампания срещу нас

Държавата води акция против комерсиалните вериги. Тази позиция изрази пред БНТ Николай Вълканов от Сдружението за съвременна търговия по мотив вчерашните изказвания на министъра на стопанската система. За битката с инфлацията властта е обяснила, че ще прави разбор, само че никой не е видял този разбор, по думите му. Той недоумява Национална агенция за приходите и Агенцията по храните какви нелоялни практики ще търсят в комерсиалните вериги. По думите му институциите сочат с пръст единствено комерсиалните вериги.

Припомняме, че преди два дни Национален статистически институт обяви предварителните данни за януари месец, в които месечната инфлация е 1.1%, а годишната - 16.4%.

С 28% и нагоре е растежът на цените при производителите, както сподели Вълканов.

Той упорства за инспекция по цялата верига, а освен в комерсиалните вериги - другояче чувството е, че целият държавен уред е ориентиран против комерсиалните вериги. Инфлацията и цените са доста динамични, а комерсиалните вериги доста постоянно се договарят непосредствено с производителите.

Освен растеж при цените на производителя, има 20% растеж на заплатите в бранша, както и на транспортните услуги. Малко вериги работят на облага от 6%, другите са на по-малко.

Всяка интервенция на свободния пазар е взривоопасна, предизвести Николай Вълканов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР