Държавата в лицето Централния орган за покупки (ЦОП) към Министерството

...
Държавата в лицето Централния орган за покупки (ЦОП) към Министерството
Коментари Харесай

Държавата дава 44 млн. лв. за самолетни билети на администрацията

Държавата в лицето Централния орган за покупки (ЦОП) към Министерството на финансите разгласи социална поръчка в размер на 37 млн. без Данък добавена стойност, или 44 млн. лева с Данък добавена стойност, за обезпечаване на самолетни билети при пътуванията на цялата администрация. Това откри инспекция на Economic.bg в електронния указател за публични поръчки.

Обществената поръчка е разграничена на две. Първата позиция е за „ Осигуряване на самолетни билети за директни полети (без прекачване) “ за 22 млн. лева без Данък добавена стойност, а втората за „ Осигуряване на самолетни билети за полети с прехвърляне “ за 15 млн. лева без Данък добавена стойност.

По всяка една от позициите ще бъде подписано рамково съглашение с един реализатор за период от 24 месеца. След което обособените министерства и организации ще сключат контракти.

Класирането на участниците ще се прави във прогресивен ред по аршин „ най-ниска цена “ както нормално. Под „ най-ниска цена “ ще се схваща сборът от препоръчаните стойности за самолетни билети в ценовото предложение, умножени по избраните в пример тегла за съответните дестинации и съсловия за двупосочни и еднопосочни полети, с включена такса за обслужване, се споделя в заданието на публичната поръчка.

Срокът на в този момент настоящото съглашение изтича на 22 ноември 2023 година, откакто беше удължено с две години поради пандемията. Стойността му е за 34 млн. лева без Данък добавена стойност и в него участват четири компании - консорциумът „ България Ер - Посока “ ДЗЗД, и туристическите организации „ Хорнит “ ООД, „ Аеротур ММ “ ООД и „ Атлас травелс “ ЕООД, написа TravelNews.

В оповестената през днешния ден социална поръка не е включено хотелско настаняване или здравна застраховка.

Крайният период за подаване на офертите е 29 май 2023 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР