Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото

...
Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото
Коментари Харесай

На Светия синод Пеевски обеща светли храмове

Държавата би трябвало да има грижата за Българската православна черква, тъй като за нас най-важна е грижата за хората. Подкрепата от нас я имате за всичко, което ще ви даде опция да изпълнявате задачата си да укрепвате вярата на православните християни, храмовете да са отворени за хората, а свещениците да имат почтени хонорари.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски по време на среща с митрополитите от Св. Синод на БПЦ-БП в Синодната палата, оповестяват от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Срещата се организира по молба на депутатите от Движение за права и свободи Йордан Цонев и Делян Пеевски. В нея взеха присъединяване Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Западно-и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.

Пеевски заявява цялостна поддръжка от страна на страната и Народното събрание за Църквата. Той се ангажира да обезпечи и обезпечи работата на българската черква посредством закона за държавния бюджет . Депутатът даде обещание и подпомагане по всички тематики, сложени от Светия синод.

Двете страни обрисуваха съответните опциите за оказване на поддръжка от страна на страната, обвързвана с идното приемане на държавния.
 Църкви и манастири към момента заплащат двойни сметки за ток
Църкви и манастири към момента заплащат двойни сметки за ток

Проблемът остава след Великден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР