Държавата стимулира за добро поведение затворниците в българските затвори, като

...
Държавата стимулира за добро поведение затворниците в българските затвори, като
Коментари Харесай

Богата държава: Плащаме 380 000 лв. за сладолед в затворите

Държавата подтиква за положително държание пандизчиите в българските затвори, като ще ги награди със сладолед на съчка. Това се вижда от съобщение за социална поръчка в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, оповестена от Държавното дружество „ Фонд Затворно дело “, оповестява БГНЕС.

Според Закона за публичните поръчки за всяка стока или услуга на стойност на или над 100 хиляди лв. би трябвало да бъде оповестена обществена социална поръчка. Според обявата за поръчката на сладолед на съчка, сандвич, сладолед във фунийка или подобен в чашка, задачата й е да „ Подобри изискванията за осъществяване на наказванията на лишените от независимост “.

Стойността на поръчката е в размер на 380 000 лв., като за съпоставяне през 2017 година цената на идентична поръчка за доставка на сладолед е била в размер на 247 030 лева

Така през жегите пандизчиите ще се разхладят със 112 хиляди сладоледа на съчка, със 167 хиляди сладости във фунийка, над 36 хиляди броя сандвичи-сладолед, 17 хиляди сладоледа в чашки, и над 101 хиляди сладоледа в кутии от разнообразни грамажи, като леденото наслаждение е разпределено в лавките на местата за отнемане от независимост. Сладоледите ще бъдат доставяни при поръчка в разстояние на две години.
Според регламента на обявата доставките на ледената наслада за пандизчиите ще би трябвало да се случва веднъж седмично. А в случай че пък лишените от независимост прекалено много харесат доставката на сладоледи на съчка, управата на пандиза си резервира правото да им поръча и други типове, само че с отстъпка от пазарната им цена. Единственото изискване към фирмата-доставчик е да разполага със личен или нает хладилен товарен автомобил. Както и на предходната социална поръчка, водещ аршин за избор на снабдител, е ниската цена.

Оказва се, че близането на клечката сладолед е по-желана от пандизчиите. Така данъкоплатецът заплаща за леденото наслаждение в пандиза 0.77 лева от джоба си. За съпоставяне, блаженството във фунийка в пандиза коства едвам 0.68 лева

Тази година за първи път в поръчката е прибавен и сладолед вид сандвич, който доста се харесал на пандизчиите, и си поръчали специфична доставка по килиите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР