Държавата ще отдели 200 млн. за безлихвени кредити до 1500

...
Държавата ще отдели 200 млн. за безлихвени кредити до 1500
Коментари Харесай

Ще дават безлихвени кредити на хора в неплатен отпуск

Държавата ще отдели 200 млн. за безлихвени заеми до 1500 лева за хората, които са в неплатен отпуск поради рецесията с КОВИД-19. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който даде брифинг за икономическите ограничения на държавното управление за справяне с рецесията. Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че заемите ще се отпускат през търговски банки, без да посочи кои, посредством гаранция на ББР.

От думите на Горанов стана ясно, че за хората, останали без работа, щяла да се погрижи обществената система.

Като цяло за осъществяване на икономическите ограничения страната щяла да " активизира " 4,5 милиарда лева В тази сума се включват и милионите за безлихвени заеми. Други 500 млн. лева отиват в ББР като гаранция за заеми за бизнеса за към 2,5 милиарда лева Горанов сподели, че за тази цел ще бъде повишен капиталът на ББР.

По думите на Борисов над 1 милиарда лева ще бъдат за разноски за погашение на подпомагането в наранени браншове, в които страната ще поеме 60% от заплатите в закъсалите компании. Като мярка в поддръжка на бизнеса Борисов уточни и отлагането на декларациите за корпоративните налози до 30 юни. Същевременно, въпреки да се очакваше, не бе промемен крайният период за подаване на данъчните заявления за жителите и той остана 30 април.

Последното, което даде обещание Борисов, е, че страната ще отпусне близо 50 млн. лева за най-нуждаещите се пенсионери за Великден.

Държавата отделя 500 млн. лева за увеличените разноски за Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и МО. По време на брифинга Борисов прескачаше от тематика в тематика и бе мъчно да се разбере какво желае да каже. Според него " в границите на 7-8 седмици ще можем да си произвеждаме апарати за обдишване ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР