Държавата ще купува централизирано ток за обществения секторТова заяви финансовият

...
Държавата ще купува централизирано ток за обществения секторТова заяви финансовият
Коментари Харесай

Държавата се погрижи за тока на обществения сектор

Държавата ще купува централизирано ток за публичния бранш

Това съобщи финансовият министър на блиц контрола в Народното събрание, съобщи. Управляващите още веднъж опазиха тезата си, че Агенцията за държавна финансова ревизия ще ревизира общините, в случай че упорстват за спомагателни обезщетения поради скъпия ток.

Идеята на централизираното пазаруване е да има предвидимост за година или две години на цените, аргументира се Асен василев.

„ От една страна ще направи пазара по-свободен, а от друга няма да трансформира един шеф на учебно заведение да вземем за пример в търговец не електрическа енергия “, сподели Асен Василев.

Всички публични институции ще получат този месец обезщетенията си за януари и февруари от до 250 лева за мегаватчас. Ако имат потребност от още средства, общините ще би трябвало да потвърдят, че харчат транспарантно бюджетите си.

„ Учудващо за нас обаче е, че още нямаме общини да са пристигнали с директни претенции, не знам дали се тормозят от нещо друго. Надявам се, че не, вратите ни са отворени за тях “, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Преди това от ГЕРБ-СДС по традиция желаеха в дневния ред да влезе тематиката за обезщетенията за тока от лечебни заведения до детски градини.

„ Ще напомня, че държавното управление на Борисов по самопризнание на вицепремиера Бъчварова, приключи плана „ Белене “ и в този момент не ни говорете за какво няма ток и за какво е безценен токът. Това двуличие, сътрудници, някогашни министри и зам.-министри от държавното управление на ГЕРБ, смирете се, замълчете и слушайте ръководещите какво оферират. Поведението ви е лицемерно, сътрудници “, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

"Господин Свиленски, вие обещахте ярко бъдеще на българските жители, а за жалост днешното бъдеще и всекидневие е мрачно, студено и по-скъпо “, означи Александър Иванов, ГЕРБ-СДС.

По-късно финансовия министър изясни забавянето на обезщетенията с очакване на зелена светлина за тях от Брюксел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР