Държавата се заема със съмнителна обществена поръчка за 73 млн.

...
Държавата се заема със съмнителна обществена поръчка за 73 млн.
Коментари Харесай

Държавата ще проверява съмнителната поръчка за улично осветление в София

Държавата се заема със съмнителна социална поръчка за 73 млн. лева за улично осветяване в София. Министър-председателят Кирил Петков разгласи, че още в понеделник ще разпореди инспекция по случая, за който общинският консултант Борис Бонев изнесе информация в неделя в ефира на bTV. По негови думи столицата се готви да заплати сред 3 и 77 пъти по-високи цени от пазарните, а едни и същи лампи, само че ситуирани от двете страни на улица в центъра на града, костват надлежно по 1587 лева и 5755 лева

Когато в София, поради метода на осъществяване на публичните поръчки, една улична лампа от едната страна на улицата коства 1587 лева, а от другата страна на същата улица коства 5755 лева, значи в действителност ни би трябвало Антикорупционна комисия с проверяващи функционалности. Час по-скоро! Законът за КПКОНПИ е голям приоритет! Едновременно с това от общинската администрация ни споделят, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския превоза “, гласи коментарът на Кирил Петков във Фейсбук.

Той приключва с заричане, че „ още в понеделник ще разпоредя инспекции по тези изнесени обстоятелства “. Премиерът се надява, че с изчистването на корупционните практики ще има бюджет за всичко.

Столичният зам.-кмет по превоза Кристиян Кръстев, чиято оставка бе поискана от общинския консултант поради случая, изясни разликата в цената на лампите с „ дявола в детайлите “. Той сподели, че парадоксалната разлика произтича от другите подходи на двете компании изпълнителки на поръчката – едната дава по-високи цени за създаване, а другата за поддръжка. В последна сметка, откакто се постави финалната линия, излизало, че усреднено общината ще заплати сходни крайни суми.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР