Държавата продава къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев.

...
Държавата продава къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев.
Коментари Харесай

Държавата продава къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев

Държавата продава къщата за посетители на фолк артиста Милко Калайджиев. Той е един от глобените притежатели, защото страната печели множеството каузи за връщане на евро средства по програмата „ Къща за посетители “. Това оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “ пред Би Ти Ви.

В края на юни ръководителят на съдружие „ Работещи къщи за посетители “ Искра Оракова разгласи, пред парламентарната комисия по земеделие, че 90% от къщите за посетители са санкционирани след мониторинг за осъществяване на програмата.

Повечето притежатели на къщи са санкционирани поради несбъднат бизнес проект за повишаване на приходите. Тези условия не попадат в договорите, съобщи Оракова в предаването „ Тази неделя “.

Според нея те заплащат за грешките на неработещата администрацията, която не си е свършила работата. Ваня Славянова, шеф отдел в дирекция „ Оторизация на заплащанията “ към ДФЗ.

„ В случая неизпълнението се показва в непостигане на финансовите индикатори, които бенефициентът е заложил в бизнес проекта. Санкционирането се прави само и единствено когато отклонението е повече от 50% на бизнес проекта “, сподели Ваня Славянова, шеф отдел в дирекция „ Оторизация на заплащанията “ към ДФЗ.

Милко Калайджиев сподели, че няма по какъв начин да си върне къщата за посетители поради голямата сума, която дължи.

„ В момента моята къща за посетители е оповестена за обмен от Национална агенция за приходите. Разбрах едно нещо – в никакъв случай с страната съдружник не трябва да става човек “, съобщи артистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР