Държавата от години е абдикирала от проблемите в здравната система.

...
Държавата от години е абдикирала от проблемите в здравната система.
Коментари Харесай

Мими Виткова: Държавата от години е абдикирала от здравеопазването


Държавата от години е абдикирала от проблемите в здравната система. Всичко бе оставено на пазара, няма по какъв начин всяко лечебно заведение да работи единствено за себе си. Погледнете възнагражденията на експертите, може ли заплащане 1,5 млн. годишен.доход и заплащане на доктор от 1000 лева Тежки диспропорции, които доведоха до тежък кадрови недостиг. Коментарът направи доктор Мими Виткова пред БиТиВи. Тя приказва за разкритата скица с издаване на подправени ТЕЛК решения и подсети, че това не е първият сходен случай.Нито пък е изолирана скица за машинация в системата на опазването на здравето. По думите й всичко това е резултат от години натрупвани проблеми, от които страната е бягала.

Държавата от години не може да се оправи с подправените ТЕЛК решения. Д-р Виткова напомни, че още през 2019 година е имало спецакции против порочната процедура, само че казусът е останал. Не може една система да остане оазис в цялото ни общество, когато виждаме, че корупциата е на всички места, когато виждаме обири за милиарди, добави тя.

Според нея главен проблем е кадровият. „ Възможно е комисиите, които освидетелстват хората да останат без хора. Има задържани ръководители, не знаем по какъв начин ще се преразпредели работата към останалите структури. И без това има огромно забавяне с решенията “, съобщи Виткова.

По отношение на промените в системата, тя изясни, че има доста работещи разновидности: „ Проблемът на ТЕЛК е частен случай, коупцията в ТЕЛК е на едно ниско равнище. Толкова извращение има в системата, че в случай че не ги погледнем в целокупност, не можем да се оправим с корупцията в ТЕЛК, а всичко останало да седи “.

Относно нереглементираното видеонаблюдение в Правителствена болница, Виткова разяснява: „ У нас всичко е разрешено, на всички места, за какво не и в опазването на здравето. Най-вероятно това е форма, която някой е измислил, с цел да станат тези хора подвластни в бъдеще “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР