Държавата няма да дава заеми или гаранции за нови инвестиционни

...
Държавата няма да дава заеми или гаранции за нови инвестиционни
Коментари Харесай

Държавата няма да дава заеми или гаранции за нови инвестиционни проекти

Държавата няма да дава заеми или гаранции за нови капиталови планове за 2020 година Това взеха решение министрите от третия кабинет " Борисов " по време на днешното съвещание на Министерския съвет.

Решението е за Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година Според него няма да се включват нови капиталови планове, които да бъдат финансирани с държавни заеми и/или с издаване на държавни гаранции.

Причината е, че от отрасловите министерства не са постъпили нови планови оферти по реда на Наредбата за изискванията , на които би трябвало да дават отговор капиталовите планове, финансирани с държавни заеми. Няма планове, които аплайват за финансиране с държавна гаранция, и за реда за тяхното разглеждане.

С това решение ще се обезпечи поредност при използването на ограниченията за възстановяване на бюджетната позиция на фона на продължаващата фискална консолидация и за съблюдаване на фискалните цели, планувани в Средносрочната бюджетна прогноза за 2020-2022 година, осведомят от Министерски съвет.

С друго решение Министерски съвет се обезпечава достъп на Фонда за гарантиране на влоговете до инструмент за условно финансиране в размер до 350 млн. eвро . Това ще бъде включено в Закона за държавния бюджет за 2020 година с гарантиране на опция за издаване на държавна гаранция по съглашение сред Международната банка за възобновяване и развиване и Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР