Държавата е възложила на областните управители да контролират законността на

...
Държавата е възложила на областните управители да контролират законността на
Коментари Харесай

Кметове от Видин при областния искат увеличаване на данъците

Държавата е упълномощила на регионалните шефове да управляват законността на актовете на общинските препоръки.

Решенията на ОбС-Видин, касаещи нарастването на локалните налози, такси и услуги, са взети в нарушаване на процедурите, които самият Общински съвет е дал своя вот и определил в Правилник за организацията и активността си. Това изясни регионалният шеф Любен Иванов, който се срещна с четиринадесет кметове и кметски наместници на обитаеми места от община Видин.

На срещата те настояха регионалният шеф да не стопира решенията на Общински съвет за повишение на локалните налози. Според кметовете, по чието искане се организира срещата, жителите на дребните обитаеми места са съгласни с повишението на локалните данъци, тъй като по този метод ще има повече средства за кметствата.

Любен Иванов акцентира, че е извършил своите отговорности като е върнал незаконосъобразно взетите решения. „Те можеха да бъдат прегласувани от общинските съветници, откакто се отстранят нарушаванията. Това не бе направено“, изясни още регионалният шеф.

Любен Иванов срещна присъстващите с опцията общините да аплайват с планове за благоустрояване на обитаемоте места към новия Фонд за районно развиване. „Фондът ще има бюджет от 1 милиарда лв.. Инициативата би трябвало да пристигна от вас, още повече, че Видин ще се употребява с преимущество при кандидатстването“, акцентира Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР