Държавата да преразгледа концесионния договор с Фрапорт за летище-Бургас, настояват

...
Държавата да преразгледа концесионния договор с Фрапорт за летище-Бургас, настояват
Коментари Харесай

Кметове искат държавата да преразгледа концесията на Летище - Бургас

Държавата да преразгледа концесионния контракт с „ Фрапорт ” за летище-Бургас, упорстват кметовете на общини в Югоизточна България. За това заяви кметът на Бургас Димитър Николов в профила си в обществената мрежа „ Facebook ” след съвещание на Националното съдружие на общините в България. Градоначалниците упорстват за целогодишни полети. В противоположен случай, показват те, Южното Черноморие е обречено.

Категорично не можем да приемем протичащото се или по- скоро неслучващото се на летище Бургас!

Настояваме за целогодишни полети!

През годините сме провели стотици диалози с “Фрапорт ”, десетки срещи, взели участие сме в какви ли не кръгли маси! Няколко Общини даже създадохме фонд за стимулиране на повече полети. И всякога уверения от “Фрапорт ”, че ще създадат всичко допустимо за целогодишни полети. Никакъв резултат!

Трябва да е ясно! С неналичието на полети в действителност се обрича Южното Черноморие! Което е със доста повече туристи от Северното през лятото. А през останалото време нашите туристически бази нямат късмет да работят, точно поради липса на полети. Нашите градове са лишени от непознати туристи отвън сезон.

Въпросът към този момент даже не е районен, а народен! Засяга цялостен отрасъл, визира всеки един от нас. И това е безапелационната позиция на кметовете от Югоизточна България!

Не сме осведомени с концесионния контракт, само че сигурно неустойките от развалянето му надали биха били по- огромни от загубите на туристическия отрасъл, на районите, на страната.

И до момента в който се наумуваме, туристите ще изтичат към други прилежащи страни и след това ще се чудим за какво имаме всички дадености, а все не можем да печелим както тях от туризъм.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР