Държава няма, закриването на спецправосъдието е довело до апокалипсис, прокуратурата

...
Държава няма, закриването на спецправосъдието е довело до апокалипсис, прокуратурата
Коментари Харесай

Гешев: Няма държава, наркотиците заливат улиците ни

Държава няма, закриването на спецправосъдието е довело до апокалипсис, прокуратурата е единствената институция, която работи. Такива тези разви основният прокурор Иван Гешев преди днешното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет.

" Къде виждате страна? В това, че през вчерашния ден дрогиран водач с висока скорост умъртви 22-годишно дете в Шумен (за случая - виж по-долу)? Може би виждаме страна в или може би за в София? От две години приказваме, че това е, бих го нарекъл, обществена зараза, а Народното събрание не се занимаваше с действителните проблеми на българските жители ", изреди Гешев в типичния си жанр, представен от БГНЕС.

В началото на годината " Дневник " потърси от прокуратурата формалните данни, на които се базират изказванията на Гешев за взрива на престъпността. Прокуратурата отхвърли информацията и в този момент публицистите водят дело за достъп до данните.

Според Гешев спецпрокуратурата, закрита поради своята неефективност и подозрения, че извършва политически поръчки, е била най-ефикасното оръжие против престъпността, корупцията, проведената престъпност и тероризма. Главният прокурор продължи, че ще продължаваме да берем плодовете от тези решения на Народното събрание, тъй като следствията не закъсняват.  " Виждате ги в мигрантския напън, в тази ситуация от нощес, когато за механически прегледи – в това, че опиатите заливат улиците ни, а в последните месеци няма осъществена група за битка с проведената престъпност ", добави основният прокурор.

Той сподели още, че прокуратурата е една от дребното останали постоянни институции, която постоянно е подготвена за съдействие с всички държавни институции. " Ние не робуваме на никакви корпоративни и частни ползи, ние работим в името на българския народ ".

Гешев не пропусна да разяснява и а Конституционният съд да пояснява пълномощията му. Служебният министър Крум Зарков счита, че прокуратурата се меси прекомерно във всички сфери на публичния живот, изземвайки функционалностите на контролните органи. Гешев пък твърди, че прокуратурата обезпечава един от дребното механизми, с които гражданското общество да се пази от административната безконтролност. " Държавните институции не работят, само че те споделят: Ние не си изпълняваме отговорностите, само че българските жители и прокуратурата нямат право да ни питат работим или не работим и ние не желаеме да го вършим ", добави още основният прокурор.

" Разделението на управляващите е постановено с българската Конституция. Администрацията посредством изпълнителната власт управлява някои неща, а прокуратурата би трябвало да гони нарушители и да анулира актове, когато те не са законосъобразни. Това са нейните права съгласно Конституцията, не съгласно мен, тъй че е добре тя да се концентрира там, където би трябвало ", отвърна Зарков. " Мислите ли, че прокуратурата би трябвало да се занимава с качеството на сладоледа? Не! ", даде образец министърът. Според него когато администрацията не си прави работата, може да се сезират както Народното събрание, по този начин и десетки други органи.  " Тежко на тази страна, в която прокуратурата е единственият орган, който може да си свърши работата по надзор и регулация, тъй като имаме да вземем за пример КЕВР, ЦИК, Комисия за финансов контрол и в случай че считаме, че прокуратурата може да прави всичко, то тогава защо са ни те, защо ни е и Народното събрание ", попита Зарков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР