Държава не се управлява със страх, а с ясен план

...
Държава не се управлява със страх, а с ясен план
Коментари Харесай

Нинова: Държава се управлява с ясен план, не със страх


Държава не се ръководи със боязън, а с явен проект и съответни дейности. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка 1 май, работата на Народното събрание и социално-икономическия проект на партията за излизане от рецесията.

Лидерът на Българска социалистическа партия настоя министър-председателят да даде един образец в Европа, където страната се ръководи с конференции.

„ Да се поучи от европейските сътрудници и водачи: госпожа Меркел, господин Макрон, господин Курц и господин Джонсън. Техните решения първо влизат в парламентите им и по-късно работят. Впечатлена съм от техните обръщения към народите. Те споделят: " Никой няма да бъде пропуснат, никой няма да бъде самичък " и работят в тази посока. В България от заран до вечер министър-председателят приказва за трупове, морги и катафалки “, акцентира Нинова.

Според нея Народното събрание би трябвало да е водеща институция в рецесията, тъй като партиите вътре съставляват хората.

„ Борисов употребява рецесията, с цел да затвърди едноличната си власт и да доубие институциите. Той използва Народното събрание единствено когато му е необходим. Когато искаше болшинството да му позволи 10 милиарда заем, Народното събрание беше належащо. Когато обаче го извикахме и би трябвало да се регистрира къде и защо ще харчи парите на хората, къде отива всеки лев в тази рецесия, Народното събрание към този момент му беше непотребен “, съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР