Държаната компания Информационно обслужване“ АД вече се е заела със

...
Държаната компания Информационно обслужване“ АД вече се е заела със
Коментари Харесай

Министерството на финансите вече е поръчало сайт за еврото

Държаната компания „ Информационно обслужване “ АД към този момент се е заела със основаването специфичен информативен уеб страница за въвеждането на еврото в България. Дейностите са стартирали още от октомври 2022 година, а индикативният период за стартирането на портала е до края на март тази година. Това излиза наяве от отговор на министъра на финансите Росица Велкова на парламентарен въпрос, заложен от депутата на „ Демократична България “ Божидар Божанов.

Според изпратения от министър Велкова отговор сред ведомството и „ Информационно обслужване “ АД е подписан рамков контракт, като основаването на уеб страницата е част от него. Обществена поръчка за тази активност не е пускана.

От Министерството на финансите не дадоха отговор незабавно на спомагателния въпрос на Economic.bg каква е цената на контракта.

Идеята е интернет страницата да има и мобилна версия и към този момент са конкретизирани всички механически параметри и функционалности на уеб страницата. Той ще има и версия на британски, като задачата е да бъде главен информативен канал за жителите и бизнеса, както и опция за противоположна връзка.

Министерството на финансите е запазило и 10 домейна, изписани на латиница и кирилица, за обезпечаване известност на формалната интернет страница за еврото и недопускане на недобросъвестно или подвеждащо потребление на вероятните имена преди формалното пускане на уеб страницата. От тези 10 домейна в последна сметка ще бъде определен един.

Впечатление в предложенията вършат две – www.evro2024.bg и www.evro2025.bg, с което на процедура ведомството си оставя вратата отворена при вероятно несполучливо присъединение на България към еврозоната от 1 януари 2024 година, това да се случи на идната година.
Списък на всички непокътнати домейни:www.euroinbg.bg - www.евровбг.бгwww.levro.bg - www.левро.бгwww.vevro.bg - www.вевро.бгwww.levvevro.bg – www.леввевро.бгwww.evro2024.bg - www.евро2024.бгwww.evro2025.bg - www.евро2025.бгwww.bgeuro.bg - www.бгевро.бгwww.zaevroto.bg - www.заеврото.бгwww.evroto.bg - www.еврото.бгwww.eurozone.bg - www.еврозона.бг
Според информацията от отговора на министър Велкова на интернет страницата за еврото ще се съдържа следната информация:
Документи, регламентиращи процеса по въвеждането на еврото;Ползи от въвеждането на еврото, времеви интервали и способи за обмяна на валута и двойно означение на цените;Промени за жителите и за бизнеса;Външен тип и защитни детайли на евробанкноти и монетиДобри практики и опит на други страни, приели еврото;Рубрика за постоянно задавани въпроси и отговори;Информация за функционалностите на ЕЦБ;Видеоклипове и други материали с информативен темперамент.
До изработването на интернет страницата, което се чака през март, ще бъдат основани подменюта към уеб страниците на ангажираните институции.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБългария и еврото въвеждане на еврото в България План за еврото прекосяване към еврото прекосяване на България към еврото приемане на еврото направа на уебсайт нов уебсайт уеб страница ПоследниНай-четениБюджет и финанси 108 Министерството на финансите към този момент е поръчало уебсайт за еврото Инфраструктура 156 Шишков даде обещание „ стремително “ строителство на пътя Видин – Ботевград Транспорт 480 Търговете за новите влакове и локомотиви към този момент закъсняват Автомобили 168 BMW усили със 100% продажбите на електрически автомобили Компании 29381 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 10650 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Компании 7020 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 5856 Апетит за злато: 3 страни купиха 55 тона за месец Всички новини13:15 Енергетика 108 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР