Дария Трепова, която беше задържана по подозрение за участие в

...
Дария Трепова, която беше задържана по подозрение за участие в
Коментари Харесай

Руски медии твърдят, че Дария Трепова е признала за убийството на блогъра Владлен Татарски

Дария Трепова, която беше арестувана по съмнение за присъединяване в убийството на военния блогър Владлен Татарски, е признала, че е донесла в кафенето статуетка, която се е взривила, съобщи ТАСС, като се базира на видеоклип, оповестен от пресцентъра на съветското вътрешно министерство, написа Българска телеграфна агенция.

" Занесох там една статуетка, която се взриви ", споделя Трепова в оповестеното видео. " Бих споделила, че бях арестувана за това, че съм била на мястото на убийството на Владлен Татарски ", споделя още тя в отговор на питане защо е арестувана.

По време на креативна вечер на Татарски през вчерашния ден избухна детонация. В нея почина блогърът с същинско име Максим Фомин, а над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на взривното устройство е била 200 грама тротилов еквивалент. На място не престават да работят следователи и криминалисти от съветския Следствен комитет.

Снощи правоохранителните органи са направили обиск на домашния адрес на Трепова и са разпитали майка ѝ и сестра ѝ. По предварителни данни точно Трепова е връчила на Татарски статуетка, в която е било прикрито взривното вещество, показва ТАСС.

Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия - държавна конструкция, която координира битката с тероризма - съобщи, че нападението против Татарски е било " планувано от украинските специфични служби " с присъединяване на хора, които са сътрудничили на Фонда за битка с корупцията, основан от ограничения от независимост съветски опозиционер Алексей Навални, заяви Асошиейтед прес. Задържаната за убийството Даря Трепова е била " деен покровител " на групата на Навални, означи НАК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР