Дарение за Детска хирургия – МБАЛ Света Анна“ - Варна

...
Дарение за Детска хирургия – МБАЛ Света Анна“ - Варна
Коментари Харесай

Детска хирургия – МБАЛ „Света Анна“ - Варна набира средства за лазер за щадящо оперативно лечение на деца



Дарение за Детска хирургия – МБАЛ „ Света Анна “ - Варна на стойност 7 000 лв. за закупуване на лазерна система направи в навечерието на Рождество Христово Асоциацията на студентите по медицина – Варна. Една част от средствата бяха събрани от благотворителен Коледен базар, а останалата постъпи като подаяние от спомоществователи. За да бъде закупена лазерната система са нужни 20 000 лева Всеки, който има предпочитание да подари сума може да го направи и по банков път, по сметката на лечебното заведение.

" Често при нас идват деца с кожни проблеми, а най-разпространеният измежду тях са хемангиомите. Това са доброкачествено кожни тумори, които обаче могат да бъдат със злокачествена локализация - по клепачи, длани, половите органи. Най-често тези доброкачествени тумори се развиват на възраст под една година и то бурно и екстензивно. Лечението е унищожаване посредством изрязване, по тази причина желаеме да опитаме с този по-щадящ способ ". Това сподели в предаването " Новият ден " на Радио Варна началникът на Детската хирургия в МБАЛ „ Св.Анна ”- Варна доктор Румен Христов.

Даренията получени от асоциацията до 21.12.2021 година бяха преведени по сметката на болничното заведение. Тъй като не престават да получават дарения информация за получените средства студентите разгласяват на тяхната фейсбук страница. За да бъде закупена лазерната система са нужни 20 000 лева Всеки, който има предпочитание да подари някаква сума по банков път по сметката на лечебното заведение:
Банка: Централна кооперативна банка - Клон Варна

IBAN BG58CECB97901037386300 и BIC:CECBBGST,

както и може да го направи на касата на МБАЛ „ Света Анна “ –Варна с съображение: Дарение за покупка на лазерна система за Детска хирургия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР