Дарение от завивки, постелъчно бельо и дрехи получи Домът за

...
Дарение от завивки, постелъчно бельо и дрехи получи Домът за
Коментари Харесай

Дариха след концерт завивки и дрехи на възрастни в дом край Монтана

Дарение от завивки, постелъчно долни дрехи и облекла получи Домът за възрастни хора с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница.
 darenie_dom_verenica201901a  darenie_dom_verenica201901b
Акцията бе проведена от Бойка Серафимова – координатор на плана “Активни общности: създаване на потенциал за смяна ” на Платфарма „ Агора ” и Община Монтана. Идеята за обезпечаването на завивки и облекло за жителите на общественото заведение зародила в края на предходната година, когато за коледните празници певческата група на Младежкия дом „ Пъстренец Джуниър ” поздрави с концерт хората в дома.

„ Разбрах от шефа на общественото заведение Борислав Горанов, че изключително през зимния сезон имат потребност от повече постелъчно долни дрехи. Споделих това с Венета Иванова – председателка на съдружие „ Будители национални “, както и учители, другари и познати. За по-малко от месец събрахме над 100 чаршафи, калъфки за възглавници, одеяла и облекла ”, описа Бойка Серафимова.

Със съдействието на кмета на Монтана Златко Живков, който обезпечил превоз, дарението е доставено в дома. Социалното заведeние е с потенциал 50 места и жителите му получават 24 часови грижи, здравно обслужване, рехабилитация и трудова терапия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР