Дарение от 15 нови рингови инвалидни колички получи днес казанлъшкият

...
Дарение от 15 нови рингови инвалидни колички получи днес казанлъшкият
Коментари Харесай

Инвалидни колички на област Стара Загора дариха от ДКК 

Дарение от 15 нови рингови инвалидни колички получи през днешния ден казанлъшкият Дом за пълнолетни лица с деменция „ Димитър Папазов “. Те са обезпечени за възрастните хора от Държавната консолидационна компания (ДКК), която подари на област Стара Загора общо 50 инвалидни колички, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация. 
В момента в Дом „ Димитър Папазов “ живеят 70 възрастни хора - мъже и дами, и потенциалът му е напълно напълнен. Социалното заведение обезпечава естествени условия на живот, за рехабилитация и непрекъснато здравно обслужване на хора с деменция от цяла Югоизточна България. През 2015-а женското поделение е ремонтирано главно. Директорът на дома Лалка Иванова и сътрудниците й изрекоха дълбоката си признателност към донорите от ДКК. Количките са от първа нужда за възрастните хора, тъй като доста от тях се придвижват мъчно, и ще улеснят както тяхното всекидневие, по този начин и дейностите на медицинския личен състав по обгрижването им.  
Останалите 35 колички са предопределени за Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ - 20, и за Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора - 15. 
Ринговите колички са създадени в пловдивския авиоремонтен цех „ Авионамс “, който е част от ДКК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР