Дарена апаратура в родилното отделение в Петрич помогна на новородено

...
Дарена апаратура в родилното отделение в Петрич помогна на новородено
Коментари Харесай

​Дарена апаратура в болницата в Петрич помогна на новородено с усложнения

Дарена инсталация в родилното поделение в Петрич оказа помощ на новородено с затруднения. Медицинската техника е от извънредно значение за работата в отделението, тъй като следи виталните индикатори на новородените. В продължение на 38 години родилното поделение чака подобен тип инсталация.

Петрич

Бебето на Ваня Петкова се ражда през вчерашния ден с затруднения, само че с шанс, тъй като минути преди да проплаче в родилното поделение към този момент е инсталиран новият пулсоксиметър.
Ваня Петкова, майка: Като се роди беше малко усложенено положението и се наложи да го сложат там да видят по какъв начин е какво, с помощта на тази инсталация детето мие в този момент до мене единствено един ден изкара там, признателен ие на това подаяние.
Дарената здравна апаратурата ще улесни доста работата в отделението, защото уредът, с който мерили виталните индикатори на новородените от две години не работи.
доктор Цветана Денкова, неонатолог: Дежурният екип, който транспортира детето със слушалка, с термометър, с наблюдения единствено образно определяхме дали дете то има повече потребност от О2 от по-топло или от някакви лекарства, което за жалост в днешно време е висок риск и не е добре за децата.
Дарителят на новата здравната инсталация е от Петрич, само че е поискал да остане неизвестен. Изпратил механик на компанията да достави техниката в отделението и да образова личния състав да работят с нея.
доктор Цветана Денкова, неонатолог: Сега сме безпределно признателни на тези хора, които и да са те , че осигуриха за нас тази опция да се грижим съответно за децата.
Това не е първото подаяние, направено на родилното поделение в Петрич. Преди години са получили кувьоз. Сега лекарите се нуждаят от нова реанимационна маса, тъй като тази, която употребяват е на повече от 30 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР