ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК Пловдив, съощава БНТ. Ще

...
ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК Пловдив, съощава БНТ. Ще
Коментари Харесай

ДАНС и МВР влязоха на проверка и във ВиК Пловдив

ДАНС и Министерство на вътрешните работи правят инспекция във ВиК Пловдив, съощава Българска национална телевизия. Ще бъде осъществена цялостна инспекция на активността на държавното сдружение. Акцията е по предписание на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Подобни щяло да има в цялата страна.

В късния следобяд пък изтича 24-часовото задържане на министъра на околната среда Нено Димов. Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско ръководство, а от прокуратурата оповестиха, че по-късно през днешния ден ще стане ясно ще бъде ли повдигнато обвиняване.

Екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната организация " Национална сигурност " и Антикорупционната комисия поради водната рецесия в Перник. 

Разследващите търсеха при обиска в кабинета на министър Димов и доказателства за аферата с италианския отпадък. 

По неофициална информация, с изключение на Нено Димов, през вчерашния ден в Националното разследване за по няколко часа са били и някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен е обиск и в дома на някогашния кмет на града Вера Церовска. На този стадий и тримата са единствено очевидци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР