Данните са новата валута, заявиха експерти на годишния форум на

...
Данните са новата валута, заявиха експерти на годишния форум на
Коментари Харесай

Пет тренда в технологиите ще променят обществото и икономиката след 2030 г.

Данните са новата валута, обявиха специалисти на годишния конгрес на Dell Technologies

Пет софтуерни тренда ще повлияят на бъдещето на обществото, стопанската система и пазара на труда в идващото десетилетие. “Вятърът ” на софтуерната промяна ще бъде движен от интернет на нещата, изкуствен интелект и машинно образование, виртуална и добавена действителност, роботика и облачни услуги. Това сочи отчет, направен по поръчка на Dell Technologies от Institute for the Future.

Резултатите от него бяха показани от Радомир Бордон, основен шеф Технологични напрaвления за Централна и Източна Европа на Dell EMC на годишния конгрес на Dell Technologies “Make it Real ”, проведен от компанията.

“Всички тези софтуерни трендове са изпълнени с данни. Ако знаете по какъв начин да ги употребявате, ще бъдете конкурентоспособни, ще променяте и оптимизирате бизнеса си. Данните стават валута ”, съобщи Бордон. Според него, с цел да действа всяка организация или дружество след 12 година, процесите в тях би трябвало да са въз основата на “солидни цифрови софтуерни основи ”.

“Ускоряването на бизнес процесите с потреблението на цифровите технологии дава конкурентно преимущество. Бизнес проектите би трябвало да са тясно свързани с технологиите. Една от последствията от цифровата промяна е и смяната на работното пространство ”, счита Бордон.

“Ако попитате какво е интернет на нещата, доста хора няма да знаят. Това не е нещо, което да изтеглите и заредите, а е цяла идея ”, изясни той.

Бордон акцентира значимостта на цифровите данни за бизнеса. “Колкото повече и по-добри данни имате, толкоз по-добре ще можете да планирате бизнеса си. Данните могат да идват от доста вътрешни и външни източници и да бъдат консолидирани и оценени в облака ”, сподели Бордон.

Освен с създаването на умни решения за бизнеса, Dell EMC обезпечава и профилирани сървъри, с които безвредно да се обработват и проучват данни. Заради размера и сложността на данните, генерирани от датчиците, устройствата и оборудването в Интернет на нещата могат да претоварят обичайна мрежова инфраструктура. Затова компанията предлага гъвкава архитектура, която се грижи с съответни решения за обособените бизнеси. Проучвания демонстрират, че повече от 50% от потребителите към този момент употребяват платформа, задействана с изкуствен интелект - да вземем за пример цифрови помощници като “Сири ” или “Алекса ”.

Във финансовите институции или в областта на електронната търговия постоянно не се комуникира с хора, а с чатботове. Компанията регистрира, че изкуственият разсъдък и интернет на нещата са изключително дейни в няколко измерения: някои хора към този момент се възползват от решения за интелигентни домове, където могат отдалечено да преглеждат информация за своя дом и да ръководят осветлението, отоплението и даже автоматизирано да получават аларми, в случай че светлините в дома се включат.

“Достигаме положителни резултати в България и бизнеса се развива все по-бързо. В момента търсим благоприятни условия за разширение на офисите си, сигурен съм, че през идната година ще има повече хора в екипа ни ", съобщи Александър Антич, шеф “Продажби ” за Адриатика и България в Dell EMC. Той означи, че компанията е първа по пазарен дял в сегмента за решенията за предпазване на данни и регистрира растеж в продажбите на всички софтуерни артикули, предлагани в България.

По време на софтуерния конгрес на Dell Technologies се организира сесия, отдадена на “Жените в технологиите ”
В България дамите са по-образовани от мъжете, само че са отвън пазара на труда

Около 20% повече са дамите с висше обучение в България, в сравнение с мъжете. Това демонстрират данни на Евростат, показани на среща на дамите, които са на водещи позиции в областта на осведомителните технологии, извършена в границите на форума на Dell EMC.

Срещата беше открита и модерирана от Катерина Атанасополу – маркетинг шеф за Централна и Източна Европа, и Нели Илиева – шеф Корпоративни клиенти в Dell EMC България

“България демонстрира впечатляващи резултати по отношение на делът на образованието по отношение на половете. В това отношение е измежду най-хубавите в Европейския съюз, ужасно е. Но не чак толкоз... ”, съобщи Катерина Атанасопуло. Оказва се, че в България 50% повече мъже работят, в сравнение с е делът на работещите при дамите. Само 2% от дамите напускали работата си, с цел да имат деца.

“Къде са останалите? ”, попита тя присъстващите на срещата.

Атанасопуло цитира данни на “Форбс ”, съгласно които от заемащите позиция основен изпълнителен шеф по-малко са дами, в сравнение с тези, които се споделят Дейвид.

Затова от Dell EMC подхващат разнообразни начинания, които да засилят ролята на дамите в софтуерната сфера и в реализирането на международния стопански напредък. Чрез мрежата Dell Women Entrepreneurs Network, Dell свързва дамите бизнесмени по целия свят с мрежи, източници на капитал, познания и технологии. От компанията считат, че методът на дамите е неповторим, тъй като не самата технология е значима, а какви връзки и решения оказва помощ да се вземат.

Dell EMC ще поддържа за втора година състезанието Entrepregirl, заяви Саша Безуханова, уредник и създател на Българския център за дамите в технологиите. Тазгодишното издание ще започва на 15 октомври и, както до момента, в него ще могат да се включат девойките сред 16 и 25 години. Инициативата се оказва повече от сполучлива, тъй като за 4 години е съумяла да насърчи над 200 млади дами да започват свои планове и да спомогне за превъзмогването на стандарта за женска и мъжка специалност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР