Данните бяха оповестени на започналата днес годишна сесия на Общокитайското

...
Данните бяха оповестени на започналата днес годишна сесия на Общокитайското
Коментари Харесай

Китай увеличава бюджета си за отбрана със 7,2%

Данните бяха оповестени на почналата през днешния ден годишна сесия на Общокитайското заседание на народните представители (китайския законодателен орган - бел. ред.). Смята се, че формалният размер на бюджета за защита отразява единствено част от действителните разноски на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) - като се вземат поради финансовите средства, изразходвани за проучвания и разработки и за покупки на оръжие от чужбина, сумата най-вероятно ще нарасне още повече.

 

" Ще създадем по този начин, че напъните за цялостна рационализация на нашата защита и въоръжени сили и за консолидиране и подсилване на нашите национални тактики и стратегически благоприятни условия да стъпят на още по-солидна финансова основа ", съобщи пред Събранието министър-председателят Ли Цян.

Напрежението със Съединени американски щати, Тайван, Япония и други съседи в комбиниране с конкуренцията за превъзходство в стратегическия район на Южнокитайско море са повода Китай да влага от ден на ден средства в построяването на високотехнологична войска, въоръжена с изтребители стелт и самолетоносачи, и разполагаща с повишен нуклеарен боеприпас.

 

За времето от 2015 година китайският бюджет за защита на процедура означи двоен растеж, без значение от осезаемия спад на стопанския напредък през интервала. Китайската стопанска система среща компликации в оправянето с проблеми като младежката безработица и срутва на пазара на парцелите.

 

През по-голямата част от първото десетилетие на новия век военният бюджет нарастваше с двуцифрени проценти, само че когато икономическият напредък стартира да навлиза в застой, беше понижен и отделяният дял от брутния вътрешен артикул за защита. В обръщението си към депутатите Ли сложи цел за стопански напредък за тази година от 5%, само че призна, че ще бъде мъчно тя да се реализира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР