Данка Ковинич се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Данка Ковинич се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Поредна сензация: Шампионката от US Open бе елиминирана

Данка Ковинич се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто надделя Ема Радукану в три сета – в обособените елементи 6:4, 4:6, 6:3, за малко над два часа и половина игра.

Представителката на Черна гора, която заема 98-о място в международната класация, нанесе първо проваляне на шампионката на Ю Ес Оупън в шампионатите от Големия шлем от осминафиналите на Уимбълдън предходната година. Двубоят стартира отлично за британката, която дръпна с два пробива и 3:0. Ковинич обаче върна единия брейк, а по-късно затвърди пробива на лично подаване, преди Радукану да изиска медицински таймаут. След него черногорката върна и втория пробив, преди серията й да продължи на цели пет гейма след трети пореден брейк. Сервирайки за сета тя обаче се пропука и 17-та в схемата върна пробива.

Все отново, седмият пробив в сета се оказа основен за крайния излаз и Ковинич се появи напред в резултата. Вторият сет стартира като първия – с пробив за Радукану, която още веднъж го затвърди. Тя обаче загуби преимуществото си в осмия гейм, единствено с цел да го върне още веднъж в деветия и по-късно да завоюва частта. В третия черногорката стигна първа до пробив за 3:1, който бе върнат от Радукану, само че това бе и последният й натиск в срещата. Нов брейк за Ковинич, който бе вкоренен, я поведе към крайната победа.

Черногорката завоюва 65% от точките на първи сервис, като приключи с 40 уинъра и 35 непредизвикани неточности, до момента в който Радукану остана с негативен баланс в статистиката с 27:39. Ковинич чака в идната фаза победителката от мача сред 14-ата в схемата Симона Халеп и бразилката Беатрис Хадад Мая.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР