Дания заяви, че ще експулсира 15 руски дипломати в съответствие

...
Дания заяви, че ще експулсира 15 руски дипломати в съответствие
Коментари Харесай

И Дания гони руски дипломати

Дания съобщи, че ще експулсира 15 съветски дипломати в сходство с стъпките, подхванати от други страни от Европейския съюз , осведоми Агенция Ройтерс. Това се случи след известията за открити всеобщи гробове и за убийства на цивилни в украинския град Буча.

" Това е още един образец за грубост, свирепост и военни закононарушения, които явно са се случили в Буча ", съобщи датският външен министър Йепе Кофод по време на брифинг.

Този ход идва, откакто няколко други страни от Европейския съюз, в това число Франция и Германия, оповестиха в понеделник, че ще експулсират съветски дипломати.

Москва, която твърди, че изображенията на екзекутирани цивилни в Буча са подправени артикули на украинската и западната агитация, ориентирана към дискредитиране на Русия, съобщи, че ще отмъсти за експулсирането, съобщи РИА Новости.

Датското външно министерство съобщи, че не желае да прекъсва дипломатическите връзки с Москва и че съветският дипломат и останалата част от посолството не са били част от експулсирането .

Датската работа за сигурност и разузнаване съобщи в отчет по-рано тази година, че съветското посолство е наело няколко чиновници на разузнаването, забъркани в шпионаж.

" Искаме да изпратим явен сигнал на Русия, че шпионажът на датска земя е недопустим ", сподели още Кофод.
 Германия разгласи 40 съветски дипломати за нежелани
Германия разгласи 40 съветски дипломати за нежелани

Бербок: Решително ще увеличим поддръжката за украинските въоръжени сили и ще укрепим източния фланг на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР