Време е да се върнем към правилата на демокрацията –

...
Време е да се върнем към правилата на демокрацията –
Коментари Харесай

Даниел Митов: Хората вече разчитат на подобрена версия на управление на ГЕРБ

Време е да се върнем към разпоредбите на демокрацията – към спечелилия да се водят диалози за задачите и политиките в страната. На България е витално значимо да има постоянен кабинет. Ангажимент поемаме само към българските жители, и към никой различен. В акцията следя, че хората разчитат на усъвършенствана версия на ръководството на ГЕРБ. Получава се нещо като реституция след революцията. Но това е по този начин, тъй като жителите нашето ръководство значи резистентност, сигурност и развиване напред на страната. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

Класиката е коалиция, договаряния, слагане на цели, сключване на съглашение, с цел да може страната да върви напред, акцентира той.

Митов е безапелационен, че в една народна власт не може да предпоставя вота на гласоподавателите. Затова откакто се види какъв е той и по какъв начин ще бъдат подредени политически партии, тогава ще се мисли с кого да си партнират, с кого ще влизат в коалиция.

Бившият външен министър акцентира, че съгласно него Политическа партия и Възраждане съществува органична връзка, тъй като те са плод на едрия популизъм. Популистите вършат три неща. Първо, да разделят политическо пространство на благодетелен народ и на хайлайф (статукво), който работи за себе си. Другото – икономическият популизъм, обвързван с благополучие, без да са ясни по какъв начин ще бъде реализирано. Той видя непосредственост и сред Движение за права и свободи с Политическа партия – въз основата на общата им ценностна посока, която предпоставя да намерят и някакви общи цели в стратегиите им, които да наподобяват съответстващи на тяхната философия. Докато сред ГЕРБ и Възраждане зее дълбока бездна. А що се отнася до Политическа партия – „ лудият с картечница, наименуван Промяна, изстреля задоволително патрони “, по тази причина всеки идващ патрон носи репутационни загуби за ГЕРБ.

За нас постоянно е било значимо да се отнасяме съществено към страната и институциите, изключително в тази доста тревожна геополитическа обстановка. Ако статуквото значи политическа предвидимост, ред, ясни цели, сигурност – аз нямам проблем да се самоидентифицирам с такова статукво. То стартира да се трансформира в нещо мечтано, тъй като от другата страна е несъстоятелна (…) Програмите са ясни. За нас е доста значимо да сложим няколко неща на масата – сигурността на границите, опазването на здравето, дуалното обучение и връзката му с бизнеса, битката с корупцията, разяснява Даниел Митов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР