Дания спира програмата си за Covid ваксинация, след като властите

...
Дания спира програмата си за Covid ваксинация, след като властите
Коментари Харесай

Дания спира ваксинациите срещу Covid-19

Дания стопира програмата си за Covid имунизация, откакто управляващите в страната оповестиха, че вирусът е под надзор, оповестява БГНЕС. Агенцията добавя, че всички останали Covid ограничавания в Дания са отстранени преди два месеца.

Със прекъсването на имунизацията Дания става първата страна в света, прекратила инжектирането на препарати против Covid-19. Датската здравна работа разгласи, че от 15 май имунизирането стопира, тъй като броят на новозаразените е невисок, процентът на имунизация е висок, а броят на приетите в болница понижава.

" Затова прекратяваме програмата за всеобща имунизация ", сподели Болет Соборг, шеф по инфекциозните болести в здравната работа на страната.

Ваксинирането остава целесъобразно за някои уязвими групи. Очаква се през есента програмата за имунизиране да бъде възобновена.

„ Планираме да отворим още веднъж програмата за имунизация през есента. Това ще бъде предшествано от задълбочена професионална оценка кой и по кое време да се имунизира и с какви ваксини “, сподели Соберг.

Около 81% от 5,8 милиона поданици на страната са имунизирани с две дози, а други 62% са с бустерна доза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР