Дания ще помогне на Украйна с 1 млрд. долара .

...
Дания ще помогне на Украйна с 1 млрд. долара .
Коментари Харесай

Дания ще помогне на Украйна с 1 млрд. долара

Дания ще помогне на Украйна с 1 милиарда $. Дания ще сътвори фонд от  1 милиарда $ за подкрепяне на Украйна , заяви датското държавно управление след единодушието на съвсем всички партии в Народното събрание, съобщи датската телевизия TV2.

Новият фонд за Украйна ще подсигурява, че Дания ще остане една от страните, които поддържат Украйна в най-голяма степен спрямо размера на страната.

Това е посланието на държавното управление, което дружно съвсем всички партии се споразумяха да основат фонд за Украйна с обща рамка от 7 милиарда датски крони.

Средствата за фонда за Украйна ще бъдат открити от държавното управление и страните по съглашението посредством облекчение на фискалната политика с към 0,2 % от Брутният вътрешен продукт през 2023 година, което съгласно изчисленията на Министерството на финансите ще освободи 5,6 милиарда датски крони през 2023 година

“Леко облекчаваме фискалната политика и вземаме част от остатъка, който ще имаме тук през 2023 година, и го влагаме в помощ на украинците. Същевременно насочваме напъните си и към бизнес бранша и помощта ни за развиване във връзка с Украйна ”, съобщи м инистърът на финансите Николай Вамен  на днешната конференция.

Министърът на външните работи Ларс Льоке Расмусен изясни, че фондът произтича от молбите, които Украйна е отправила към Дания.

“В допълнение към  военната и филантропичната помощ  в този момент става въпрос и за  възобновяване ” , съобщи външният министър и добави, че съглашението проправя пътя за “все по-тясно съдействие с датската бизнес общественост, която към този момент е посочила огромна ангажираност с възобновяване на Украйна ”.

Министър на защитата акцентира рамката от 5,4 милиарда датски крони, която ще бъде изразходвана  съответно за военни дарения .

“Конфликтът наподобява ще се проточи и заради тази причина е безусловно належащо да имаме опция да помогнем на украинците ”, сподели той.

Спецакция в област Стара Загора

БГНЕС

Дания ще помогне на Украйна с 1 милиарда $

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР