Дания предложи забрана за продажбата на нови бензинови и дизелови

...
Дания предложи забрана за продажбата на нови бензинови и дизелови
Коментари Харесай

Дания забранява колите на бензин и дизел, минава изцяло на електромобили

Дания предложи възбрана за продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2030 година и хибридни модели от 2035 година Страната се причисли към интернационалните старания за поощряване на напълно електрическите транспортни средства, чиято цел е понижаване на замърсяването на въздуха и битка с изменението на климата, написа Reuters.

В предишното датското държавно управление бе остро подложено на критика, защото реши да усили налога върху електрическите коли през 2016 година, което срина съвсем до нула продажбите на нови електрически автомобили.

Сега обаче датските управляващи са решени да последват образеца на възходящ брой страни и да забранят замърсяващите транспортни средства, насърчавайки електрическите автомобили.

" Това е огромна упоритост, която ще бъде мъчно постижима. Но тъкмо по тази причина би трябвало да опитаме ", сподели пред Народното събрание датският министър председател Ларс Локе Расмусен.

Планът изисква парламентарното утвърждение, с цел да се трансформира в закон и ще бъде показан в Народното събрание през идната седмица.

Англия и Франция дадоха обещание да забранят продажбите на нови бензинови и дизелови коли от 2040 година в ход, който би могъл да засегне благосъстоянието на петролните производители и да промени радикално автомобилната промишленост.

Световните производители на коли работят старателно, надпреварвайки се да се приспособяват към изцяло новия свят на електрическите автомобили.

В Швеция продажбите на електрически коли съставляват повече от 7% от всички продажби на нови коли, а повече от половината от всички нови коли в Норвегия са електрически или хибридни коли.

Кметовете на няколко огромни столици - Париж, Мадрид, Мексико Сити и Атина обявиха, че възнамеряват да забранят дизеловите коли в градските центрове до 2025 година, до момента в който Франция има за цел да постави завършек на продажбата на нови бензинови и дизелови коли до 2040 година

Дания, люлка на вятърната сила, има за цел да се откаже изцяло от изкопаеми горива до 2050 година

През 2017 година Volvo се трансформира в първия огромен автопроизводител, който последователно отстранява колите, задвижвани само от мотор с вътрешно горене. Шведската компания разгласи, че всички нейни модели, пуснати след 2019 година, ще бъдат електрически или хибридни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР